Kosten van de uitvaart

De kosten voor een uitvaart kunnen variëren en zijn sterk afhankelijk van de persoonlijke wensen en de manier waarop de uitvaart vorm wordt gegeven. Je kunt echter uitgaan van een bedrag tussen de 6500 en 11.000 euro. Houd je een uitvaart sober en in kleinere kring, dan ben je voordeliger uit.

Cremeren is goedkoper

Er bestaat verschil tussen de kosten voor een begrafenis en voor een crematie. In z’n algemeenheid kun je stellen dat de crematie behoorlijk goedkoper is. De gemiddelde kosten voor een begrafenis bedragen zo tussen de 8500 en 11000 euro, voor cremeren staat een gemiddeld prijskaartje tussen de 6500 en 9000 euro. Dat heeft voor een groot deel te maken met de grafrechten en het grafmonument. Die zijn duurder afgezet tegen de kosten voor asbestemming en de crematiekosten. Behalve de kosten voor het daadwerkelijke begraven en cremeren, krijg je te maken met extra andere kosten.

Uitvaartverzorger, verzorging en opbaring

Die andere kosten zitten bijvoorbeeld in het inhuren van een uitvaartverzorger, de laatste verzorging van de overledene en de opbaring ofwel thuis of in een rouwcentrum. Verder spelen de persoonlijke wensen een rol bij de kosten. Wil je bijvoorbeeld een rouwadvertentie in de krant, dan kost je dat behoorlijk wat geld. Je kunt ook kiezen voor beperkte catering of juist voor een uitgebreidere catering. Zo ontstaat ook prijsverschil.

033 - InsuranceCreated with Sketch.

Verzeker je en voorkom dat nabestaanden met financiële tegenvallers te maken krijgen

Om nabestaanden niet te confronteren met torenhoge rekeningen is het goed je vroegtijdig te verzekeren. Voor een bedrag per maand betaal je alvast voor je uitvaart. Heb je namelijk geen verzekering dan draaien je nabestaanden voor de kosten op en die kunnen zoals gezegd behoorlijk hoog oplopen. Je kunt daarbij kiezen voor een naturapolis of voor een restitutiepolis. Bij een restitutiepolis krijgen de nabestaanden een geldbedrag uitgekeerd, bij de naturapolis krijg je diensten voor het verzekerde bedrag.