SEX

Doe een eenvoudige soa-test! Het kan je leven redden!

Wanneer iemand zich bezighoudt met elk type dat seksuele activiteiten met zich meebrengt, en vooral met meerdere of meer seksuele partners, loopt u het risico blootgesteld te worden aan SOA’s. De meeste mensen realiseren zich niet dat niet alle tekenen van soa’s duidelijk zijn. Er zijn gevallen waarin symptomen verschijnen binnen een paar dagen na de eerste blootstelling. Sommige symptomen zijn op geen enkele manier duidelijk en is de enige optie om te testen op seksuele overdraagbare aandoeningen.

Het is mogelijk om te worden blootgesteld aan een verscheidenheid aan SOA-ziekten, zelfs als u uw celibaat behoudt of geen seksuele interacties heeft gehad. Contact opnemen met open zweren of infectieuze afscheidingen kan de ziekte verspreiden naar een zwak slachtoffer. Het is angstaanjagend, maar het is de waarheid!

De enige betrouwbare manier om erachter te komen of je tekenen hebt die wijzen op een soa, is door je te laten controleren bij een van de geaccrediteerde soa-testfaciliteiten. Er zijn een paar klinieken en artsen die kunnen testen op soa’s. Denk niet dat als je naar je huisarts gaat voor je jaarlijkse controle, je al op soa’s wordt onderzocht. Deze onderzoeken worden uitgevoerd op verzoek van de persoon in kwestie of op voorstel van een arts.

Vertrouw niet op zelfmedicatie of testkits voor thuisgebruik. De kans is groot dat de resultaten niet betrouwbaar zijn en tot een verkeerde diagnose kunnen leiden! Wacht niet te lang of dilly-dally! Je zult bang zijn om erachter te komen hoe snel SOA-infecties kunnen leiden tot ernstigere medische problemen. Snel handelen is geboden! Als je vermoedt dat je bent blootgesteld aan SOA-infecties, ga dan naar het dichtstbijzijnde SOA-testcentrum om je te laten controleren!

Er zijn tal van soa-klinieken die een eenvoudige soa-test aanbieden. Ze kunnen anonieme SOA-tests uitvoeren, zodat u zich niet hoeft te schamen om door het publiek te worden onderzocht. Eenvoudige SOA-testen worden aanbevolen voor mensen die privacy- en SOA-problemen hebben. Deze centra behandelen medische problemen op een eenvoudigere manier.

Behandelingen en testen worden discreet uitgevoerd en alle informatie over de patiënt wordt geheim gehouden. Alleen de zorgverlener en medisch assistenten die de persoon in kwestie behandelen, zijn op de hoogte van de identiteit van de persoon en de status van zijn gezondheid. Ze zullen alle nodige soa-tests uitvoeren zonder dat mensen in lange rijen moeten wachten en zonder een buitensporige hoeveelheid documenten te hoeven behandelen!

Het is eenvoudig dat een soa-test verplicht zou moeten zijn als je tussen de 13 en 64 jaar seksueel actief bent of meerdere partners hebt gehad, en niet van plan bent om monogaam te worden met slechts één partner. Als bij u eerder een soa is vastgesteld of als u vermoedt dat u en uw eerdere partners aan een soa lijden, of als u het gevoel heeft dat u risico loopt op een soa-infectie.

Als je een man bent die seksuele relaties aangaat met andere mannen, test jezelf dan regelmatig voor of na je seksuele ervaringen op soa’s die hier gelden zijn voornamelijk aids en hiv. Deelname aan routinematige soa-testen kan leiden tot vroege opsporing van de ziekte. Het zou een onderdeel moeten zijn van uw routinematige gezondheidscontroles als u seksueel actief bent. Als u vermoedt dat uw partner ook besmet is en u denkt dat dit het geval is, stel dan voor dat hij een SOA-test ondergaat. Als je het niet weet, red je niet alleen hun leven. Je leven wordt ook gered van de dodelijke ziekten zoals terug te lezen bij het aids fonds.