Decoratie tijdens de uitvaart

Nog steeds ervaren veel mensen een uitvaart als koel en kil, zeker door de uitstraling van de ruimte waar die gehouden wordt. Het is altijd hetzelfde en vooral sober. Daar kun je zelf wat aan doen door te kiezen voor persoonlijke decoratie.

Oude blikken en de dromenvanger

Kies bijvoorbeeld niet voor een standaard namenboekje van de aanwezigen bij een uitvaart, maar laat iedereen een vingerafdruk achterlaten waarvan je een vingerafdrukkenboom maakt. Kies ook voor een mason jar, ter decoratie of door ze als vaasjes te gebruiken. Je kunt overwegen er een waxinelichtje in te plaatsen. Ook blikken kun je als vaasjes laten fungeren. Met oude blikken krijgt de ruimte meteen een andere uitstraling. Natuurlijk mag ook een dromenvanger niet ontbreken. Een dromenvanger staat symbool voor vrede en rust. Plaats de dromenvanger bij of in de kist.

Maak een bloemenmuur met papieren bloemen

Nee, aan slingers denk je niet als het om een uitvaart gaat. Wel misschien als het om slingers met polaroids gaat, uiteraard van de overledene. Je kunt voor een andere look en feel ook kiezen voor een slinger van bloemen en hartjes. Wat je ook kunt doen is je kleinkinderen vragen om een schilderij te maken. Die geef je tijdens de uitvaart een mooie plaats uiteraard. Heel mooi zijn wel bloemen van papier. Ze bieden een heel fraaie uitstraling. Met deze papieren bloemen kun je een prachtige bloemenmuur maken. Je kunt ook tijdens een uitvaart prima gebruik maken van ballonnen. Je maakt ze persoonlijk door er iets aan te hangen.

Zo krijgt je uitvaart een persoonlijke touch

En zo zie je dat je voor verschillende vormen van decoratie kunt kiezen om een uitvaart een meer persoonlijke touch te geven. Wat zeker ook een idee is, is om de gasten een boekje mee te geven over de overledene. Dat kan bijvoorbeeld een fotoboekje met de levensloop zijn. Het is een waardevolle herinnering aan degene die overleden is. Stoelversiering? Ook een optie, of verbind de stoelen met een fraai lint of andere versiering aan elkaar. Ook dan ziet een ruimte er meteen heel anders uit.